RADIO ROMANTICII

LATIN EXPRESS

LATIN EXPRESS

Biografie:

Trupa infiintata in 1997 de catre Alex Ionescu (Alex Rubio ) si D-tru Tartopan , din pura pasiune pentru chitara spaniola.
Primele aparitii scenice sunt la Casa Eliad , apoi in emisiunea " Vanare de vant " la TVR2 in 1998 fiind promovati de catre Valeriu Sterian. In primavara aceluiasi an sunt manageriati de catre Mike Nicolae moment in care este introdus in proiect Ionut Nicolae Pascu ( Pe...pe).

In 1999: castiga locul 1 la Festivalul de Muzica Usoara Amara, locul 2 la festivalul de interpretare Mamaia urmand ca in iarna aceluias an sa lanseze primul album de rumba flamenca pop " Pasiune " produs de Cat Music. Hituri: " Nu te mai doresc " si "Cred ca m-am indragostit ".

In anul 2000 Pepe beneficiand de un puternic capital de imagine decide sa paraseasca grupul in favoarea unei careiere solo si Latin Express intra intr-un con de umbra pana in anul 2002 cand membrii fondatori fuzioneaza cu o parte din membrii trupei "Foisorul de foc " ( Marius Popa-vocal, Daniel Vlad- bass, Sorin Patru- tobe).

2002 este anul cand Latin Express lanseaza albumul " E altceva " produs de Cat Music, din care se evidentiaza hitul " Ramas bun" . Radio Romania acorda premiul pentru cel mai bun album latino in Editia a III a din 16 feb. 2003 a galei premiilor muzicale.

2003 -2004 trupa are numeroase concerte in tara si strainatate

2004 -2005 se produce o a 2 a ruptura din cauza divergentelor muzicale intre membrii si a unei conjuncturi nefavorabile pentru grup in piata muzicala autohtona.

2005 - D-tru Tartopan colaboreaza cu Pepe si Alex Rubio studiaza canto cu prof. Cristi Voicu si prof. univ.dr Theodore Coresi.

2010 - in luna aprilie Latin Express revine cu Alex Rubio la voce abordand un nou concept muzical in piata autohtona a concertelor urmand ca al 3-lea album sa apara cand e gata.
2011 - Latin Express, singura trupă din România ce abordează arta flamenco-ului, a cântat pe scena Sălii Palatului în 9 aprilie, în deschiderea concertului Gipsy Kings , concert ce face parte din "Gipsy Kings 2010-2011 World Tour". 
 In prezent Latin Express este formata tot din 3 membri: Alex Rubio (Alexandru Ionescu) - vocal, chitara, Ionut Dumitru - chitara, Adrian Teodorov - chitara.

Ei mai colaboreaza cu alti 2 artisti: Edi Petrescu - chitara si Claudiu Raducanu - chitara, iar show-urile lor sunt condimentate de 2 dansatoare de flamenco.

Conceptul noii formatii Latin Express s-a nascut din pasiunea membrilor sai pentru renumitul gen muzical din regiunea Andaluzia a Spaniei.

Genul abordat de ei se numeste nuevo flamenco pop iar rezultatul este o combinatie intre acest gen si alte genuri muzicale latino americane (ritmuri cubaneze, mexicane, mozarabice, maure, gipsy), jazz, pop si pop-rock.

Eticheta de "Gipsy Kings in varianta romaneasca”, pe care au primit-o de-a lungul timpului nu ii deranjeaza dar nici nu ii face sa "se umfle in pene”.


FACEBOOK - LATIN EXPRESS

ORA EXACTA

HOROSCOP

'?>

COUNTER


Free Global Counter